Technology‎ > ‎

E-Rate Information


Here you will find our E-Rate reference materials, including Form 470, RFP, as well as Q/A addendum.

REFERENCE DOCUMENTS IN PDF FORMAT
 Helix FCC Form 470 2018-2019
 Helix E-Rate Request for Proposals (RFP) - 2018-2019
    (Network Switches, Firewall, Licensing and Maintenance Services)


QUESTIONS AND ANSWERS ADDENDUM
Question 1: 
The RFP requests Cisco SKU WS-C2960X-48FPD-L however Cisco has an education SKU (EDU-C2960X-48FPD-L) which increases your free services from 1 year to 3 years. So you would receive 3 years of software updates, 3 years of TAC access, and 3 years services duration instead of the standard 1 year and in addition, you’d receive lifetime next-business-day (NBD) hardware replacement instead of the standard 3 years advanced hardware replacement (and to get the 3 years you’d have to renew the CON-SW in years 2 and 3), so it’s a really good deal. With that said, what is Helix’s preference – should we quote WS-C2960X-48FPD-L or EDU-C2960X-48FPD-L?

Answer 1: 
If the educational SKU is eligible for E-Rate funding then please use that SKU.

Question 2:
Page 1 and 4 of the RFP indicates that the school will complete installation however on page 6 it is unclear if Helix is asking for installation on the VMware Upgrade?  Can you please clarify.

Answer 2:
Helix will be installing the VMware upgrade.

Question 3:
Can we assume standard default power cord for US for the Cisco switches? (AC Power cord, 16AWG)

Answer 3:
Yes, that is correct.

Question 4:
Are any stacking modules needed on any of these Cisco switches? (C2960X-STACK, $1195 list each)

Answer 4:
No, we would like to connect them together in each of the IDFs with 10Gb Interconnect cables.

Question 5:
For the Cisco Smartnet option, what level of Smartnet did you want to consider?  Choices are 8x5 next business day hw replacement, 24x7 4 hour hw replacement, 8x5 4 hour hw replacement?  All choices include the 24 hour access to TAC of course.

Answer 5:
A
s we are going to maintain several spares in inventory, 8x5 4 hour hardware replacement would be preferable.

Question 6:
If bidder quotes the specific Cisco switch model that is called out in the RFP (WS-C2960X-48FPD-L), do the 5 questions in the RFP need to be answered?  My assumption is you’ve selected this model because it meets or you know those 5 requirement; the questions are more geared for bidders that chose alternate switches and you need to confirm they are sufficient.  These are the questions I am referring to from RFP:

Answer 6:
Yes, we are looking for that model or equivalent based upon these specs:

1. 10Mbps/100Mbps/1Gbps/10Gbps Ethernet inter-connectivity to the network (with a minimum of 48 copper 1Gb ethernet ports)
2. Ability to handle fiber connectivity for switch-to-switch connections
3. Power Over Ethernet (POE) to provide electrical power to our current VOIP phones and wireless access points (with a minimum distributed 740W capability)
4. Ability to be mounted in a standard size rack
5. Switch dimensions/space used in rack, generally described in “U” (1U units each)


Question 7:
(Regarding a VMware license key of ours that does not show up on VMware's site) Can you check on that second key?

Answer 7:
That license key is actually valid.  That instance/license of VMware was sold to us as a "pre-packaged" version of VMware on two Cisco UCS VOIP servers that we purchased.

Question 8:
How many users/staff will be using the firewall/IPS?

Answer 8:
Approximately 200 staff members and 2500-2600 students (each student has been allocated their own Chromebook.)

Question 9:
How fast is the Internet connection?

Answer 9:
6 Gigabit.

Question 10:
What are the desired capabilities of the firewall/IPS device?

Answer 10:
NG Firewall/IPS, Web Protection and Content Filtering.

Question 11:
What kind of traffic will pass through the firewall/IPS device?

Answer 11:
There will be no site-to-site VPN traffic, approximately 6Gb of throughput at any given time, and no on-site web servers.

Question 12:
Will you want the firewall to share intelligence with your existing Sophos endpoint agents?

Answer 12:
Yes.

Question 13:

The pricing I am getting back from Sophos is for a XG 750. They are stating that the spoke with you and the size for the XG450 is not correctly sized.  Can you confirm the bid should be the for XG750 now?


Answer 13:
Yes, the bid should be for the XG750.

 




Comments